Praznovanje materinskega in starševskega dneva (Dob 24.3.11)

Na pobudo takratnega predsednika KS Dob, sedaj že pokojnega Antona Čebularja, smo pred več kot desetletjem začeli s praznovanjem materinskega dne (25. marec). Naša KS povezuje kar štiri soseske in sicer Male Pece, Hrastov Dol, Rdeči Kal in Dob. V večjih dveh, to je Dob in Hrastov Dol, smo ob tej priložnosti po namenu KS namenili posebno sv. mašo za vse žive in pokojne matere.

V letu 2011 smo mašni namen preimenovali v sv. mašo za vse starše. Ti dve se darujeta na isti dan in še vedno v obeh soseskah. Med mašo pridno in radi sodelujejo naši najmlajši, po maši pa je še kratka akademija, pri kateri otroci vedno presenetijo svoje starše, dedke in babice.

Že vsa leta se po končani maši skromno obdaruje vse matere, letos pa tudi očete, kar je prispevek KS. Obdarovanje je različno, letos je to bila knjižica z dobrimi mislimi. Samo obdarovanje niti ni tako pomembno, bolj pomembno je sodelovanje in posluh med lokalno in cerkveno skupnostjo. Prav je, da začutimo, da pripadamo obema in tudi truditi se moramo za dobro sodelovanje.